logo - Contact Belgium

Kies het juiste labelmateriaal voor jouw toepassing

Wanneer we op zoek zijn naar het perfecte labelmateriaal, komen we voor een scala aan keuzes te staan. Labels materialen hebben elk hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen, waardoor de etiketten keuze soms overweldigend kan zijn. Of u nu bezig bent met labels kopen of simpelweg de verschillende label soorten en materialen voor labels wilt verkennen, het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Op onze label materialenlijst vindt u de diverse opties die, afhankelijk van de specifieke eisen van uw product of verpakking, variëren in drager, belijming en dikte. Het gebruik van de juiste labelmaterialen kan de uitstraling en functionaliteit van uw product aanzienlijk verbeteren. Met onze labelmateriaal tips helpen wij u de optimale keuze te maken voor uw toepassing.

De keuze voor een bepaald type etiketten materiaal is veel meer dan een praktisch besluit; het weerspiegelt de identiteit van uw brand en de waarden van uw bedrijf. Duurzame opties zoals kraftpapier dragen bij aan een milieuvriendelijk imago, terwijl materialen zoals PP en PVC de robuustheid van uw product kunnen benadrukken. Kies voor labelmaterialen die niet alleen voldoen aan uw esthetische wensen, maar ook bestand zijn tegen de eisen van transport en opslag.

Belangrijke overwegingen:

  • Kijk naar de drager van het labelmateriaal, zoals PP, PVC of papier, voor de juiste balans tussen sterkte en flexibiliteit.
  • Beoordeel de belijming – acryl, solvent of hotmelt – om te zorgen voor een optimale hechting op uw product.
  • Let op de dikte van het materiaal; meer micron betekent hogere bestendigheid tegen scheuren.
  • Overweeg milieuvriendelijke materialen zoals kraftpapier of home compostable opties voor een ‘groen’ bedrijfsimago.
  • Kies labels van gerecycled materiaal als u wilt bijdragen aan een circulaire economie.
  • Beslis op basis van de omstandigheden waarin het label moet presteren, zoals vocht of temperatuurschommelingen.
  • Houd rekening met de uiteindelijke uitstraling en zorg dat het labelmateriaal uw product complimenteert.

Labels Materialen

De keuze van het juiste labelmateriaal is essentieel voor zowel de presentatie als de functionaliteit van uw producten. In ons assortiment vinden we materialen die zowel esthetische als praktische voordelen bieden. Van de elegante labels van papiervelum tot de robuuste labels van kunststof, elke variant speelt in op specifieke behoeften en draagt bij aan duurzame keuzes in diverse industrieën.

Labels van Papiervelum

Wie de voorkeur geeft aan een klassieke en verfijnde uitstraling, zal de labels van papiervelum waarderen. Dit materiaal, doordrenkt met de natuurlijke charme van kraftpapier, blijkt een voorname keuze voor merken die een professionele look willen combineren met milieubewustzijn. Zijn soepele textuur en hoogwaardige uitstraling onderstrepen de kwaliteit van uw product zonder het milieu te belasten.

Labels van Thermisch Papier

Voor labels die onmiddellijk en duidelijk moeten communiceren, zoals bijvoorbeeld in de logistiek, bieden labels van thermisch papier uitkomst. Ze benutten een warmtegevoelige technologie die razendsnel scherpe en goed leesbare resultaten levert. Vooral in situaties waar snelheid geboden is, staan deze labels hun mannetje.

Labels van Kunststof

Bij toepassingen die een verhoogde duurzaamheid vereisen, zijn labels van kunststof een slimme keuze. De weerbaarheid van materialen zoals PP en PVC tegen vocht en temperatuurwisselingen maakt ze uitermate geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Hun sterkte en elasticiteit bieden een betrouwbare oplossing voor verpakkingen van uiteenlopende gewichtsklassen.

Home Compostable Labels

Wij ondersteunen bedrijven in hun streven naar duurzaamheid met onze home compostable labels. Deze vernieuwende materialen kunnen na gebruik eenvoudigweg thuis gecomposteerd worden, wat de ecologische voetafdruk van het product aanzienlijk verkleint. Ze vormen een krachtig statement voor merken die duurzaam en verantwoordelijk willen opereren.

Labels van Gerecycled materiaal

Labels van gerecycled materiaal sluiten naadloos aan bij de circulaire economie en bieden organisaties de kans om hun milieu-engagement concreet vorm te geven. Door gebruik te maken van hergebruikte materialen helpen deze labels niet alleen bij het verminderen van afval, maar ook bij het stimuleren van een meer duurzaam productieproces, waardoor zij een essentiële rol spelen in milieuvriendelijk ondernemen.

FAQ

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen bij het kiezen van labelmateriaal?

Bij het kiezen van het juiste labelmateriaal dient u te letten op de drager van het materiaal, de belijming en de dikte. Zo zorgen verschillende materialen zoals PP, PVC en papier voor specifieke eigenschappen zoals sterkte en elasticiteit. De belijming, zoals acryl, solvent of hotmelt, is ook belangrijk voor de duurzaamheid en de toepasbaarheid onder verschillende omstandigheden. Ten slotte speelt de dikte een rol in de scheurvastheid van het etiket.

Waarvoor zijn labels van papiervelum het meest geschikt?

Labels van papiervelum bieden een luxe uitstraling en zijn milieuvriendelijk, gemaakt van kraftpapier. Ze zijn perfect voor producten waarbij een natuurlijke en professionele look gewenst is.

Wat is het voordeel van labels van thermisch papier?

Thermisch papier is uitermate geschikt voor labels die snel informatie moeten weergeven, zoals prijskaartjes met barcodes. Door de warmtegevoeligheid van het materiaal kunnen gegevens helder en snel worden afgedrukt.

Wanneer is het aan te raden om labels van kunststof te gebruiken?

Kunststof labels, gemaakt van materialen als PP en PVC, zijn zeer duurzaam en ideaal voor toepassingen die een hoge weerstand tegen vocht, temperatuur en mechanische stress vereisen, zoals bij buiten gebruik of op zwaarbelaste producten.

Wat zijn de voordelen van home compostable labels?

Home compostable labels zijn ontworpen om volledig composteerbaar te zijn in een thuiscomposteringssysteem. Deze labels zijn perfect voor bedrijven die zoeken naar manieren om hun milieu-impact te verlagen en hun duurzaamheidsdoelen te bereiken.

Waarom zou een bedrijf kiezen voor labels van gerecycled materiaal?

Labels van gerecycled materiaal ondersteunen een circulaire economie door het gebruik van hergebruikte materialen. Ze verlagen de milieu-impact en zijn een verantwoorde keuze voor milieubewuste bedrijven die willen bijdragen aan afvalvermindering.

Hoe bepaal ik de juiste dikte van labelmateriaal voor mijn toepassing?

De dikte van labelmateriaal, uitgedrukt in micron (my), is gerelateerd aan de scheurweerstand. Bij toepassingen waarbij een hogere duurzaamheid vereist is, zoals in de logistieke sector of bij buitengebruik, is een dikker etiket aan te raden. De specifieke eisen van uw toepassing bepalen de benodigde dikte.

Wat betekent de belijming op een label en wat zijn de verschillen tussen acryl, solvent en hotmelt?

De belijming geeft aan welk soort lijm op het label is gebruikt en beïnvloedt hoe goed het label blijft zitten onder verschillende omstandigheden. Acrylbelijming is UV bestendig en milieuvriendelijk, terwijl solvent extra sterk is en goed hecht in koudere omgevingen. Hotmelt belijming biedt een sterke initiële hechting en is veelzijdig inzetbaar.

MANUEEL LABELEN

Wil je ook efficiënter werken dankzij een duurzaam labeltoestel?