Contact Belgium

Duurzaamheid

Goed voor onze planeet

We delen allemaal dezelfde planeet. Laten we ervoor zorgen dat we onze planeet gezond houden zodat ook toekomstige generaties ervan kunnen genieten. Ook bij Contact Belgium blijven we onszelf pushen om het beter te doen.

Duurzaamheid gaat over investeren in duurzame relaties met onze collega’s, onze klanten, consumenten en leveranciers, de gemeenschappen om ons heen maar ook mensen die aan de andere kant van de wereld wonen. Zo werken wij uitsluitend met partners en leveranciers die ook duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. 

Intern voorzien wij op regelmatige basis een analyse van onze structuren en manieren waarop we werken om op die manier mogelijke valkuilen te detecteren en nog meer in harmonie te komen met Mens & Natuur.

Wij werken enkel met Europese materialen wat enkele voordelen met zich meebrengt:

Mens en milieu

Wij proberen als bedrijf op een actieve manier betrokken te zijn bij zowel onze klanten, medewerkers als partners waarmee we samenwerken. Onze doelstelling is om te komen tot een duurzame oplossing waarbij iedere partij zich comfortabel voelt en waarin we rekening houden met de eisen en wensen op lange termijn. 

Zowel intern als bij Contact Duitsland & CAB scheiden wij ons afval en wordt zoveel mogelijk gerecycleerd. Onze technische dienst bundelt zijn afspraken om zo min mogelijk CO2 uit te stoten en op die manier minimale verplaatsing te hebben door het land. 

Transport en verpakking

Wij werken uitsluitend met vervoer-partijen die hun duurzame doelen ook op orde hebben en wij voorzien ook nog maar 1 afhaaldatum per week om op die manier geen nutteloze verplaatsingen te doen en de laadruimte van de wagens volop te benutten. Uiteraard dragen wij op die manier bij tot minder verkeer op de weg wat zich weer vertaald in een verminderde CO2 uitstoot. 

Onze zendingen worden uitsluitend verstuurd op Europaletten en geen wegwerp. De dozen zijn vervaardigd van gerecycleerde materialen en kunnen perfect opnieuw gebruikt worden. 

Thuiscomposteerbare labels

Productetikettering is een noodzakelijk en wettelijk aspect waar we niet omheen kunnen. Bij Contact Belgium engageren we ons om bijkomende stappen te zetten in de richting van duurzaamheid. We streven ernaar milieuvriendelijke en duurzame alternatieven voor traditionele labels te onderzoeken. In juni 2023 introduceerden we het thuiscomposteerbare label. Dit label is uitsluitend gemaakt van composteerbare materialen. Deze duurzame labeling is een onderscheidend product waarmee wij samen met onze klanten een positieve invloed op het milieu kunnen uitoefenen.

Ons assortiment “home compostable” labels bestaat uit 2 ecologische varianten (home compostable certificate EN 13432). De thermische en  papieren etiketten zijn zowel blanco als bedrukt verkrijgbaar. De materialen waaruit deze zijn vervaardigd zijn volledig thuiscomposteerbaar. Dankzij  onze thuiscomposteerbare etiketten kunnen onze klanten  voldoen aan de EN13432 home compostable certificate.

In juni ’23 introduceerden we in samenwerking met Coöperatie Hoogstraten de eerste thuiscomposteerbare labels. Lees hier meer over op de site van Coöperatie Hoogstraten.

© ID/photoagency
© ID/photoagency
Sinds 2019 is het verboden om groenten en fruit te etiketteren, tenzij het etiket functionele of wettelijke informatie bevat of ze composteerbaar zijn.

Deze wet wordt echter strenger. Vanaf 2023 zijn alleen nog industriële of thuiscomposteerbare labels toegestaan. Vanaf 2025 zijn alleen nog thuiscomposteerbare etiketten toegestaan. Het is dus raadzaam om uw producten zo snel mogelijk als ecologisch en composteerbaar te etiketteren. Contact Belgium helpt u graag bij het vinden van de perfecte oplossing.

EcoMark – Natural labeling

Het EcoMark labelen gaat zelf nog een stapje verder. Deze milieuvriendelijke oplossing is een natuurlijk label. Door gebruik te maken van lasertechnologie kunnen we informatie rechtstreeks op het eindproduct aanbrengen, waardoor verspilling van etiketten en linten wordt voorkomen. Bovendien kunnen consumenten het product composteren zonder bang te zijn dat ze het milieu schaden met schadelijke stoffen.