Contact Belgium

Thuiscomposteerbare labels

Productetikettering is een noodzakelijk en wettelijk aspect waar we niet omheen kunnen. Bij Contact Belgium engageren we ons om bijkomende stappen te zetten in de richting van duurzaamheid. We streven ernaar milieuvriendelijke en duurzame alternatieven voor traditionele labels te onderzoeken.

© ID/photoagency
© ID/photoagency

Uitsluitend gemaakt van composteerbare materialen

In juni 2023 introduceerden we het thuiscomposteerbare label. Dit label is uitsluitend gemaakt van composteerbare materialen. Deze duurzame labeling is een onderscheidend product waarmee wij samen met onze klanten een positieve invloed op het milieu kunnen uitoefenen.

Ons assortiment “home compostable” labels bestaat uit 2 ecologische varianten (home compostable certificate EN 13432). De thermische en  papieren etiketten zijn zowel blanco als bedrukt verkrijgbaar. De materialen waaruit deze zijn vervaardigd zijn volledig thuiscomposteerbaar. Dankzij  onze thuiscomposteerbare etiketten kunnen onze klanten  voldoen aan de EN13432 home compostable certificate.

In juni ’23 introduceerden we in samenwerking met Coöperatie Hoogstraten de eerste thuiscomposteerbare labels. Lees hier meer over op de site van Coöperatie Hoogstraten.

Interesse in onze thuiscomposteerbare labels?
Sinds 2019 is het verboden om groenten en fruit te etiketteren, tenzij het etiket functionele of wettelijke informatie bevat of ze composteerbaar zijn.

Deze wet wordt echter strenger. Vanaf 2023 zijn alleen nog industriële of thuiscomposteerbare labels toegestaan. Vanaf 2025 zijn alleen nog thuiscomposteerbare etiketten toegestaan. Het is dus raadzaam om uw producten zo snel mogelijk als ecologisch en composteerbaar te etiketteren. Contact Belgium helpt u graag bij het vinden van de perfecte oplossing.

EcoMark – Natural labeling

Het EcoMark labelen gaat zelf nog een stapje verder. Deze milieuvriendelijke oplossing is een natuurlijk label. Door gebruik te maken van lasertechnologie kunnen we informatie rechtstreeks op het eindproduct aanbrengen, waardoor verspilling van etiketten en linten wordt voorkomen. Bovendien kunnen consumenten het product composteren zonder bang te zijn dat ze het milieu schaden met schadelijke stoffen.