logo - Contact Belgium

Thuiscomposteerbare labels

Contact Belgium

Thuiscomposteerbare labels

Productetikettering is een noodzakelijk en wettelijk aspect waar we niet omheen kunnen. Bij Contact Belgium engageren we ons om bijkomende stappen te zetten in de richting van duurzaamheid. We streven ernaar milieuvriendelijke en duurzame alternatieven voor traditionele labels te onderzoeken.

Lva 1830179
© id/photoagency
© ID/photoagency

Uitsluitend gemaakt van composteerbare materialen

In juni 2023 introduceerden we het thuiscomposteerbare label wat 100% vervaardigd is van composteerbare materialen. Dit duurzaam etiket is een onderscheidend product waarmee wij samen met onze klanten een positieve invloed kunnen uitoefenen op het milieu.
Binnen dit gamma hebben we 2 soorten, de papieren variant en een thermische. Beide zijn zowel bedrukt als blanco verkrijgbaar. Dankzij onze thuiscomposteerbare etiketten voldoen onze klanten aan de EN13432 home compostable certificate. Lees hier alles over de introductie van het thuiscomposteerbare materiaal samen met Hoogstraten.

Lees hier meer over op de site van Coöperatie Hoogstraten.

Wist je dat vanaf 2025 alleen nog thuiscomposteerbare etiketten zijn toegestaan? Het Contact Belgium team kijkt er alvast naar uit om ook u te helpen bij het vinden van een perfecte oplossing.

Interesse in onze thuiscomposteerbare labels?
Sinds 2019 is het verboden om groenten en fruit te etiketteren, tenzij het etiket functionele of wettelijke informatie bevat of ze composteerbaar zijn.

Deze wet wordt echter strenger.
Vanaf 2023 zijn alleen nog industriële of thuiscomposteerbare labels toegestaan. Vanaf 2025 zijn alleen nog thuiscomposteerbare etiketten toegestaan. Het is dus raadzaam om uw producten zo snel mogelijk als ecologisch en composteerbaar te etiketteren. Contact Belgium helpt u graag bij het vinden van de perfecte oplossing.

EcoMark – Natural labeling

Het EcoMark labelen gaat zelf nog een stapje verder.
Deze milieuvriendelijke oplossing is een natuurlijk label. Door gebruik te maken van lasertechnologie kunnen we informatie rechtstreeks op het eindproduct aanbrengen, waardoor verspilling van etiketten en linten wordt voorkomen. Bovendien kunnen consumenten het product composteren zonder bang te zijn dat ze het milieu schaden met schadelijke stoffen.